Route / Volgen

Je kunt ons ´live´ op de wereldkaart volgen via onze Polar Steps pagina. De gereden route zal niet exact te volgen zijn; deze wordt hemelsbreed weergegeven. Het mooie van deze site is dat je ook in kunt zoomen en de omgeving kunt verkennen. Er is een app beschikbaar voor de iPhone; Android is nog in de maak.

Op de landkaart vindt je de route die wij van plan zijn te gaan rijden.

Natuurlijk kan dit nog veranderen, dit hangt af van ons resterende budget, de tijd die we hebben en de situatie per land, wat nog al eens veranderd in Afrika.

Het plan is om begin april weg te rijden vanuit Deventer en via de Balkan richting Griekenland te rijden. In Griekenland gaat de auto op een vrachtschip naar Alexandrië in Egypte en vliegen wij zelf hoogstwaarschijnlijk vanuit Athene naar Caïro.  Het liefst nemen we een ´Roll on, roll off´ veerboot, echter i.v.m. de vluchtelingencrisis en het terrorisme gevaar, varen deze veerboten momenteel beperkt of juist helemaal niet.

De Afrikaanse landen die we gaan doorkruisen zijn: Egypte, Sudan, Ethiopië, Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania, Malawi, Zambia, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Zuid afrika, Lesotho en Swaziland. De laatste twee landen liggen in Zuid Afrika.

Elk land zullen we circa 3 weken bezoeken; dit is vergeleken met andere overlanders al een behoorlijk lange periode. Natuurlijk moeten we bewuste keuzes maken en kunnen we niet alles zien. oostkust route