Over Bol Buis

Even voorstellen! Wie zijn ‘Bol Buis’?BolBuis

Wij zijn Anton en Jolle en wij zijn van plan om vanuit Nederland naar Zuid Afrika te rijden via de oostkust van Afrika.
Sinds wij samen zijn hebben wij samen of apart van elkaar mooie reisjes gemaakt door vooral Europa. Beiden houden we erg van kamperen. Zelf je kampje bouwen, lekker buiten leven, eten en koken (wel graag mooi weer natuurlijk) om op deze manier al het moois van de wereld te zien.

Toen Jolle in 2008 stage ging lopen in Zuid Afrika is zij al besmet met het ‘Afrika virus’. Ze wilde graag meer van het hele continent Afrika zien. Met de mooie verhalen uit Afrika heeft zij ook Anton aangestoken en algauw kwamen onze plannen om samen eens terug te gaan tot leven.
Toen wij lazen over twee mensen die samen met de auto overland naar Zuid Afrika zijn gereden dachten wij direct dat dit voor ons ook de ultieme uitdaging zou zijn. Dit werd onze droom en hier gingen we naar toe werken.
Inmiddels zijn we 6 jaar verder, hebben we beiden ons HBO afgemaakt, hebben we verschillende banen gehad, zijn we oom en tante geworden en zijn we 3 keer verhuisd.. Maar in de tussen tijd hebben we ook onze Toyota gekocht en hier flink aan geklust!
De auto staat er, de spaarrekening is (bijna) genoeg gevuld en de plannen zijn concreet voor zover we die echt concreet kunnen en willen maken. In April 2016 zal het gaan gebeuren.

Hoe zit dat eigenlijk met die naam, ‘Bol Buis’?
Goed, ja voor mensen om ons heen klinkt het inderdaad misschien een beetje gek. Even tekst en uitleg dan maar.
Toen Jolle nog een klein meisje was werd zij door haar oma liefkozend Jollebolle genoemd (natuurlijk niet omdat ik nou zo’n bolle was maar omdat het gewoon lekker rijmt). Vanuit dit koosnaampje werd ik in de familie al gauw Jolbol, Bollie, of Bol genoemd.
Als kind keek ik graag naar de Nederlandse tv serie ‘Oppassen’ dat ging over de opa’s Willem Bol en Henry Buys die altijd de telefoon opnamen met Huize Bol-Buys met Bol (of andersom).

Heel wat jaartjes later kwam Bol de heer Anton Buis tegen en tja.. toen was de link al gauw gelegd en hier komt dus onze naam vandaan!