Apparatuur aan boord

Navigatiegarmin 276C

Voor het navigeren maken we gebruik van een Garmin GPSMap 276C met kaarten van Tracks4Afrika. Naast de GPS nemen we van elk land een wegenkaart mee. De GPS mogen we lenen van Marc en Marieke, die eerder al naar Afrika zijn geweest 🙂

27 MC Radio

Als we samen met andere overlanders gaan oprijden dan is het handig om snel en makkelijk te kunnen Zwitserland 7communiceren via een 27MC
radio (bakkie). Met de 1,5 meter hoge antenne op de
voorbumper hebben we een bereik van ca. 4 km op vlak terrein. Deze radio hebben we gesponsord gekregen van onze trucker vriend Marco!

Compressor

Tijdens het terrein rijden door mul zand of modder moeten we soms de bandenspanning verlagen naar 1 Bar;  dit zorgt er voor dat het oppervlak van de band vergroot wordt en de modder eerder ‘gelost’ wordt van de banden. Hieroor heb je meer grip en zak je minder snel weg in de modder of het mulle zand. Als we weer op vaster terrein komen dan verhogen we de bandenspanning weer gemakkelijk met behulp van onze mini compressor.

Extra 12 Volt aansluitingen

Om tijdens het rijden onze telefoons, de navigatie en de andere apparatuur op te laden, hebben we op het dashboard een 12 Volt sigarettenaansteker en USB laadstation gemaakt.

Ook achterin het interieur hebben we een 12 & 24 volt sigarettenaansteker aansluiting gemaakt.

Radio

Een lekker muziekje is wel fijn tijdens het rijden; van onze vriend Maurits hebben we een mooie Pioneer autoradio met USB en AUX aansluiting gesponsord gekregen waardoor we veel muziek mee kunnen nemen op een USB stick.

Radio