De laatste loodjes..

De tijd gaat hard.. het is inmiddels al 29 februari, en 3 april de datum waarop we willen gaan vertrekken, komt nu dan ook wel heel snel dichterbij. 

De laatste maanden/weken zijn we razend druk geweest met alle voorbereidingen voor onze reis. 
We hebben veel papierwerk gedaan, verzekeringen uitgezocht, carnet de passage geregeld, bankzaken geregeld, 2e visacard aangevraagd, internationaal rijbewijs geregeld, nieuwe paspoorten aangevraagd (hierbij tot onze verbazing ook vrij gemakkelijk voor ons beiden een 2e paspoort kunnen verkrijgen, dankzij Anton die kan lullen als brugman, en zo de gemeente wist te overtuigen) en natuurlijk zijn we nog druk met het regelen van de verhuur van ons huis en het verkrijgen van alle noodzakelijke inentingen.

Ook hebben we nog veel aan onze auto geklust om hem Afrika en reis proof te maken..technisch was de auto al wel een tijdje voor elkaar maar we zijn de laatste weken vooral bezig geweest met de inrichting, het aanleggen van het elektrische systeem en het watersysteem.
Hierbij hebben we gelukkig veel hulp gehad van Hans (Anton zijn vader) en konden we voor kennis en advies over de elektra aankloppen bij Lukas (Anton zijn broertje).

Ook hebben we bezoeken gebracht aan andere overlanders die ons al zijn voor gegaan in een avontuurlijke trip door het mooie continent Afrika en hebben we veel bruikbare adviezen,tips en sponsoring gehad.

Omdat we het druk gehad hebben op ons werk, veel tijd gestoken hebben in onze auto en om de auto toch nog een ultieme beproeving te laten ondergaan hebben we besloten nog een paar dagen met familie op wintersport te gaan. Ik schrijf dit bericht dan ook vanuit Zwitserland waar het nu aardig door sneeuwt na een paar mooie dagen.
Het was spannend om te testen of alles het deed wat we hadden bedacht in de auto en of de lange reis in de auto zou bevallen. Dit is zeer goed gegaan al beseffen we ons nu goed dat we het niet van de snelheid moeten hebben. Waar we normaal in 8 a 9 uur naar Zwitserland knalden hebben we het nu nog redelijk vlot gedaan in 11 uur waarin we maar weinig file hebben gehad.. maar goed straks in Afrika hebben we natuurlijk alle tijd..

Na onze break in Zwitserland breken dan toch echt de laatste loodjes aan.. in de auto moeten we nog het een en ander knutselen, het laatste papierwerk moet worden geregeld en vooral heel veel afspraken met vrienden en familie om elkaar nog even een keertje te zien, zorgen ervoor dat onze agenda’s uitpuilen…
Als het ons niet meer lukt met jou/jullie af te spreken dan spijt dit ons.. maar ach.. volgend jaar rond deze tijd zijn we al weer terug.. 😉

Liebe gruss aus der Schweiz, BolBuis

Deze diashow vereist JavaScript.

11 gedachtes over “De laatste loodjes..

 1. Tjonge, de tijd gaat hard. Ik ben trots op jullie en ik ga jullie zeker volgen.
  Voor nu heel veel plezier in Zwitserland en succes met de laatste voorbereidingen.

  X,
  Marleen

  Like

 2. Jullie mogen best weten, dat we een beetje jalours zijn.

  Maar wel fijn, dat t bijna zover is, he…
  Al zo veel “voorwerk” gedaan…..het is tijd ⌚..
  Liefs, Berrie en Angélique

  Like

  • lieve Jolle en Anton,
   Wat gaat het nu snel allemaal! Maar jullie zijn al aardig op weg zo te zien en jullie grote “‘vriend”‘ doet het goed daar in de bergen! Mooie plaatjes hoor.
   Wat geweldig dat jullie deze reis samen mogen gaan maken, geniet van de kleine momenten elke dag en vertrouw erop dat er altijd mensen op je pad komen die doen wat goed is.
   We hopen jullie nog wel een knuffel te kunnen geven voordat jullie echt vertrekken maar dat gaat wel lukken denken we. Zouden jullie Gé nog willen toevoegen aan de lijst van achterblijvers? zijn email is:
   wiltenburg@quicknet.nl
   Groet de bergen van ons en heel veel lieve groeten ook voor de familie vanuit Venhuizen,
   Gé en Geertje

   Like

 3. lieve Jolle en Anton,
  Jullie zijn al een beetje op weg zo te zien aan de foto’s in Zwitserland, mooie plaatjes hoor!
  We hopen jullie nog wel even een knuffel te geven voordat je vertrekt maar dat gaat vast nog lukken. Wat fijn dat jullie deze droomreis mogen gaan maken! Geniet van alle mooie dingen die je ziet of ontmoet, hoe klein ze ook zijn.. tot gauw en groet de familie op de berg, liefs vanuit Venhuizen.

  Like

 4. Hallo Jolle en Anton,
  Het vertrek komt nu echt dicht bij, hou het hoofd nog even koel, niet (te) stressen hoor!
  Zo leuk dat we met jullie mee mogen reizen we zijn erg benieuwd naar jullie verhalen, belevenissen, foto’s enz.
  Succes met de laatste voorbereidingen.

  Lieve groet Ted en Anty.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s